• Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon

© 2018 Denti Bosnia

TRASPORTO GRATUITO
ALLOGGIO GRATUITO 
RISPARMIO FINO AL 90 %
 GARANZIA  100%
PIANO DI TRATTAMENTO GRATUITO

DJELATNOSTI

Sterilizacija i dezinfekcija

Sterilizacija, dezinfekcija i higijena na najvišem nivou

Korištenje potrošnih i jednokratnih materijala

Precizne metode i protokoli

Neupitna sigurnost pacijenata i osoblja 

 
 
 
 

O BANJA LUCI

Banja Luka

Banja Luka je univerzitetski, privredni, finansijski, politički i administrativni centar Republike Srpske (jednog od dva entiteta u Bosni i Hercegovini).

Zbog velikog broja zelenih površina (parkova i aleja), Banja Luka nosi epitet "Grad zelenila". Nazivaju je i gradom mladih, sporta i lijepih djevojaka, a poznata je i po banjolučkom ćevapu, "nektar" pivu, siru "trapistu" i specifičnom dajak čamcu.

U Banjoj Luci možete doživjeti duh različitih kultura, koje su se preplitale na ovom prostoru i posjetiti veliki broj kulturno-istorijskih spomenika, kao svjedoka različitih epoha i lјudskog stvaralaštva. Posebno je interesantna tvrđava Kastel, koja se nalazi u centru grada, na lijevoj obali rijeke Vrbas. Uz gostolјubivo i srdačno lokalno stanovništvo možete probati bogatu trpezu tradicionalne hrane i upoznati specifičnu kulturu i običaje ruralnog dijela grada. Kulturnu ponudu dopunjuju i Narodno i Dječije pozorište Republike Srpske, Muzej Republike Srpske, Kulturni centar „Banski dvor“, Muzej savremene umjetnosti Republike Srpske, galerije, kao i mnogobrojna kulturna dešavanja tokom cijele godine.

Banja Luka ima bogat noćni život i poznata je po mnogobrojnim noćnim klubovima, kao i velikom broju festivala tokom godine. Ima razvijenu kulturnu scenu, a izložbe, kao na primjer one u Muzeju savremene umjetnosti, uglavnom su besplatne za sve posjetioce.

"Ljepotica sa Vrbasa" je, kao i cijelo područje Balkana, mjesto susreta zapadne i istočne civilizacije, tako da je Banja Luka grad u kojem se nalaze različite religijske zajednice i njihovi hramovi. Posebno su interesantni srpska pravoslavna crkva Hrista Spasitelјa i Ferhat-pašina džamija u centru grada, kao i samostan Marija Zvijezda u Trapistima.

Za više informacija o gradu posjetite sajt Turističke organizacije Banje Luke

http://www.banjaluka-tourism.com/index.php/en/

 

KONTAKTIRAJTE NAS

Naša adresa

Vojvode Momcila 15a

78000 Banja Luka

Bosna i Hercegovina